Stage- of afstudeeropdracht: Draadloze sensoren voor de boosterplant

De opdracht

 

Op de locatie bij onze opdrachtgever in de foodindustrie wordt het product vermengd in de boosterplant. Deze plant bestaat uit drie draaiende installaties. Op de vaten zitten twee luchtventielen voor het aansturen van de kleppen. Voor de kwaliteit van het product is het belangrijk dat de productielijn goed afgesteld is en dat deze gemonitord wordt. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de juiste druk en temperatuur. Daarom zijn er sensoren ingebouwd om metingen te verrichten.

Op dit moment zijn er drie roterende vaten waarop op elk vat vier PT100’s, één drukopnemer en twee afsluiters (met standmelding) zijn gemonteerd. Deze signalen worden op dit moment door middel van een sleepring over gebracht naar een remote I/O module. Deze module is verbonden met een PLC (Allen Bradley) door middel van ControlNet.

 

De opdrachtgever is continu bezig met innovatie en wil graag onderzocht hebben of er mogelijkheden zijn om de sleepcontacten te vervangen door een draadloos systeem. De sleepring slijt en daardoor ontstaan er verstoringen in de signalen. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden voor een draadloos systeem en de opdrachtgever wil hier graag naar overgaan en dit vraagstuk voorleggen aan een student Elektrotechniek. Er wordt verwacht dat de student een oplossing zal gaan bieden om de sleepring te vervangen. Belangrijk daarbij is dat het systeem betrouwbaar is omdat het vat wordt gevuld met gas onder hoge druk.

 

Je profiel

 

- Je bent HBO student Elektrotechniek; 
- Je hebt een pro-actieve houding en bent oplossingsgericht en sociaal; 
- Je bent woonachtig in de omgeving van Meppel of bereid tot reizen naar locatie.


Wil je meer informatie of solliciteren? 


Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jiska Geertsen, Litecad Campus, via 0528-220021 of 06-15243737.

Wij staan altijd open om nieuwe gemotiveerde studenten te ontmoeten. Je kan je motivatiebrief en CV opsturen naar campus@litecad.nl.

 

Wij hopen snel van je te horen!