DiSC

De DiSC methode geeft inzicht in ons voorkeursgedrag; waarom we doen wat we doen. In de workshop wordt er dieper op in gegaan. Je leert de krachten en valkuilen van je eigen voorkeursgedrag kennen én hoe je dit gedrag kunt afstemmen op mensen om je heen met een andere stijl. Dit maakt je samenwerking en communicatie effectief en plezieriger.

Elevator pitch

Vrij vertaald betekent 'elevator pitch' een verkooppraatje-in-de-lift. In de tijd van een ritje met de lift moet je jezelf presenteren. Het is een korte presentatie waarin je enthousiast vertelt wie je bent en waar je goed in bent. Met "Ja, eh, ik ben werkvoorbereider” maak je geen indruk.

 

Het is best lastig om een korte, krachtige presentatie te geven over jezelf en het vergt veel voorbereiding en oefening. Zelfkennis is noodzakelijk. Tijdens deze workshop leer je hoe je tot een elevator pitch komt, welke onderdelen belangrijk zijn en gaan we oefenen met elkaar.

 

Met een goede Elevator Pitch kun je kort en krachtig omschrijven wat jouw toegevoegde waarde is.

Spreken in het openbaar

Is spreken in het openbaar niet je grootste hobby? Sta je niet graag in de spotlights? Breekt ‘t zweet je al uit bij het idee dat je in het openbaar moet spreken? Heb je ‘n hekel aan die bekende voorstelrondjes? En toch moet je tegenwoordig soms voor een groep (groot of klein) een presentatie geven. Als je daarvoor ‘wegloopt’ mis je kansen.

 

Tijdens deze workshop leer je een goed verhaal op te bouwen waardoor je verbinding krijgt met het publiek, wat het belang is van een goede voorbereiding en afstemming op het publiek. Met deze theorie en tips krijg je meer zelfvertrouwen en pak je de kans om jezelf de volgende keer wel te profileren!